Solbussen.se


Go to content

Mer info

Bästa prestanda och produktion i relativt små serier = betydligt högre inköpspriser.

Så söker du nu enbart "lägsta pris" per Watt och inte bästa funktion, så rekomenderar vi några av våra övriga moduler, med andra typer av celler som är rejält mycket billigare att producera och görs i mycket stora serier.

Men:
Backline-modulens
optimerade egenskaper kan vara viktigt i Sverige, för vissa kunder. Vi har mätt upp mycket goda prestanda vid låga nivåer på solinstrålning och en bättre uteffekt då relativt konkurrerande och biligare produkter (som ju även vi säljer).

(Men precis som med vindkraft, det finns helt enkelt inte så mycket energi att hämta då när det blåser endast lätta vindar, eller som i fallet med solenergin, inte mycket att hämta "när solen inte lyser och värmer"! )

-"Tjockt mulet och det börjar skymma.. Hur mycket får jag ut?" = inte mycket, men ändå ofta fortfarande en viss produktion med BackLine-modellerna!

Jämför gärna din Backline-modul med konkurrenterna!
Det blir ändå totalt, per år, väldigt många timmar som man faktiskt har dem inkopplade, nu med "funktion", i stället för "ingen funktion alls".. från en billigare panel, detta adderar då självklart upp på sikt och blir till många Ah in i ditt batteri per år. Även vintertid, även till exempel under en normal tunn vit pressening på båten så underhållsladdas dina batterier med dessa paneler. Inte mycket, men har du någon gång bytt batterier pga att de inte tog laddning på våren när du skulle ut? Då vet du.. detta sparar dig stora pengar, att slippa Sulfaterade och förstörda batterier i förtid om du nu inte har haft tid eller möjlighet(eller kommit i håg) att ladda dem regelbundet.


Vi producerar en unik produkt med dessa moduler, i relativt små volymer och med Celler som ger en *betydligt* högre kostnad för oss på dessa typer än vad vi har med försäljning av övrigas standardprodukter, av Mono eller Polykristalina typen.

BackLine varianterna med sina specialceller och material för att nå högsta prestanda i branchen, i stället för att bli "billigast". Vi är därför på en väldigt smal lågvolym-marknad med denna optimerade nishprodukt. De kan med dessa förutsättningar självklart heller aldrig bli bland de "absolut billigaste" ut till kund.

(Men tack vare egna lösningar och minimering av alla övriga kostnader och led så är vi är faktiskt nu något billigare än stora postorderkedjebutikers betydligt enklare standardmodul)
Back to content | Back to main menu